04.12.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Мая Димитрова: „Всичко, което говорим в предизборната камапания, е реално изпълнимо”

На 9 септември на Паметника на загиналите добруджанци във Втората световна война водачът на листата на коалиция „БСП за България” Мая Димитрова представи листата с кандидатите за народни представители, които ще се борят за вота на избирителите в Добричка област на предстоящите на 2 октомври избори за Народно събрание.Всички – кандидати за депутати и присъстващите социалисти и симпатизанти на БСП, поставиха цветя на паметника.
„9 септември е преломна дата в нашата история, преминаваме от една форма на управление в друга – от монархия към народна република, сменяме монархо-фашистката диктатура с народна власт. От 1944 до 1989 г. държавата се развива във всички области.Вече от времето можем да дадем оценка на този период, 30 години минаха и можем да направим анализ на случващото се в държавата ни преди 1944 г. и след това. Така наречената демокрация – видяхме нейните предимства и недостатъци и какво ни даде и ни отне. Но въпреки това 9 септември е светла дата в българската история. Честит празник!” – каза председателят на Общинския съвет на БСП-Добрич, Боян Саркизов.
„9 септември за някои е спорна дата, но това е дата, която трябва да помним. Всеки човек, който отрича и не помни историята си, няма бъдеще. Няма го утрешният ден. За нас 9 септември е празник и всяка година го почитаме” – каза Мая Димитрова, която беше народен представител и в 45-тия и 47-мия Парламент. 
„БСП е социална партия и тя остана социален стълб в това управление. Смея да твърдя, че без БСП в правителството нямаше да се случат нещата, които се случиха. Нямаше да се увеличат пенсиите, майките нямаше да получат обезщетение за втората година от майчинството си в размер на минималната работна заплата. През този перод всички детски градини и ясли в страната станаха безплатни. Това беше предизборната програма на БСП и ние я изпълнихме на 80 процента. БСП наложи мораториум на цените на ток на битовите потребители, увеличихме данъчните облекчения за семействата с 1 дете. Това, което казваме и ще продължим да говорим в тази кампания, няма да бъдат напразни обещания.Бъдете сигурни, че това е реално и изпълнимо. Ние никога не сме ви подвеждали и разчитаме на вашата подкрепа на 2 октомври. Гласувайте за БСП с номер 28 в интегралната бюлетина” – каза още тя. По думите й всичко онова, което социалистите ще продължат да говорят в тази кампания, е реално изпълнимо.
„Листата е от млади, отговорни, амбициозни хора, които са професионалисти в своята област. В листата ни има хора от почти всички общини в Добричка област ” – обяви Димитрова.Следващите в листата са Георги Николаев – Генерал Тошево, семеен е с две деца, висшист по политология, общински съветник, занимава се с частен бизнес, Маринела Балчева – висше образование, работи в сферата на селското стопанство, Красимир Мецов – Добрич, висше икономическо образование, предприемач, Галин Господинов – Добрич, висше юридическо образование, бил е зам-областен и областен управител на Добрич, Пламен Желязков –  Тервел – бил е зам.-кмет и народен представител, председател на БСП-Тервел, Илия Илиев – Генерал Гошево, висше образование, земеделски производител, Галин Иванов – Добрич, икономическо образование, общински съветник от БСП, Деян Николов – Добрич, икономическо образование,  занимава се със собствен бизнес, Тодорина Тодорова – Крушари, лесовъд, работи в сферата на туризма, Диян Димитров – Шабла, многократен шампион по шахмат, Мария Кирякова – Каварна, завършила е фармацевтика, в момента работи в сферата на здравеопазването.ДТ

Print Friendly, PDF & Email