09.08.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Мартин Петров е победителят в турнира по шах в Шумен

Завърши осмото издание на Националната индивидуална купа за мъже по ускорен шах и блиц Мемориал „Стоян Иванов“ в Шумен. Победител в турнира стана гросмайстор Мартин Петров.
Подгласници са Васил Спасов и Момчил Николов, следвани от Вячеслав Тиличеев, миналогодишния победител Радослав Димитров и Любомир Данов. В призовата десетка завършиха още Георги Филев, Красимир Мутафов, Ивайло Енчев и Сашо Николов.
Християн Илиев от СКШ “Шумен” спечели наградата за състезател на клуба, а Еге Есмер златния медал при 12-годишните.
В блиц турнира победител отново стана Мартин Петров, а шуменският състезател Християн Илиев се класира осми – престижно място предвид силния стартов състав, се казва в събощението.
В състeзанието участваха седем гросмайстори – рекорд за всички издания на мемориала – както и много силни майстори, държавни шампиони и представители на много шахматни школи от цялата страна и от още шест държави. За втора поредна година партиите на първите шест дъски в турнира по ускорен шах бяха излъчвани на живо в интернет.
Наградният фонд за тази година е 7000 лева – почти двойно по-голям от миналогодишния. Турнирът се провежда с подкрепата на Община Шумен и под патронажа на кмета Любомир Христов.

Print Friendly, PDF & Email