27.05.2024

Марешки се прицели в Общинския съвет на Варна чрез своята „Воля“

Бизнесменът Веселин Марешки отново иска да се върне в Общинския съвет на Варна. За целта той оглави кандидатската листа за общински съветници на партия „Воля“, която вчера бе регистрирана с решение на Общинската избирателна комисия.
В нея фигурират общо 30 имена.
На парламентарните избори през април т.г., Марешки се кандидатира като независим кандидат за народен представител, но събра едва 638 гласа.
През 2007 г. Марешки стана общински съветник, а след това и зам.-председател на Общинския съвет във Варна, избран от листата на РЗС. Скоро след изборите обаче напусна партията.
На местните избори през 2011 г. Веселин Марешки участва като независим кандидат за кмет на Варна. Подкрепен е от ВМРО-НИЕ, ПД „Социалдемократи“, БСДП и партия Българска социалдемокрация – Евролевица. На първи тур от изборите е втори, като получава 18,58 % от гласовете и отива на балотаж с кандидата на ГЕРБ Кирил Йорданов. На втори тур губи, като получава 40,50 % подкрепа (47 565 гласа), съобщи морето.нет.
Точно преди 10 годни, Марешки отново бе един от кандидатите за кмет на Варна. Тогава той не успя да се пребори за балотажа оставайки на четвърта позиция с 16,15% – 11 783 гласа. Седмица по-късно на балотажа Иван Портних победи с минимална преднина доц. Христо Бозов.

Print Friendly, PDF & Email