13.08.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

„Малък Кестрич Фест“ този уикенд във Виница

На 6-ти и 7-ми август ще се проведе първото издание на Малък Кестрич Фест. Фестивалът ще разнообрази културния живот във Виница и ще представи много дейности за деца и родители. Организаторите от читалище „Прогрес“ канят жителите на квартала в залата на читалището в 16:00 в събота и неделя. Ще се проведат прожекции, представяне на книга и концертни изпълнения на народна музика.
Фестивалът е посветен на занаятите и изкуствата. Участниците ще могат да изваят под ръководството на майстор-грънчар различни изделия от глина. За целта ще се осигури истинско грънчарско колело. За любителите на фотографията ще има и практически курс от професионален фотограф. В неделя за по-малките се организира и пленер по рисуване в двора на читалището. На децата ще бъдат осигурени всички рисувателни материали. В края на програмата в неделя публиката ще се срещне с именития перкусионист Петър Йорданов – Бъни, който ще донесе множество инструменти, на които всички ще могат любителски да свирят. Ще бъде представен и чудноватият инструмент хенг дръм.
Читалището кани всички съжители във Виница на два дни, които да разнообразят живота в квартала и да сплотят местната общественост.

Print Friendly, PDF & Email