02.12.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Малчугани пяха песен на три езика за учители от Белгия, Франция, Румъния и Швеция

С танци и песни, подготвени от деца и учители от ДГ „Космонавт“, бяха посрещнати гости от Белгия, Франция, Румъния и Швеция, които пристигнаха в детското заведение по програма „Еразъм +“ – „Четенето е забавно“. Изненада бе поздрав песен на съответния език, на който говорят учителите – френски, шведски и румънски, съобщиха от градината.
Програмата продължи с представяне на историята на градината, която през тази година чества 42-та си годишнина. Гостите посетиха и всяка една от 12-те групи в детската градина и получиха от децата сътворени от тях изненади.
Във връзка с реализацията на проекта ще бъдат представени открити практики, свързани с обучението по роден език, както и дидактични игри. Гостите учители ще се включат заедно с децата в различни арт занимания, свързани с любими приказки. По време на визитата ще се проведат и редица обучения с гост – лектори, сред които са доц. д-р Севджихан Еюбова от ШУ „Епископ Константин Преславски“ и доц. д-р Катя Кайрякова от ВСУ „Черноризец Храбър“, Варна.
В програмата на учителите от държавите партньори по проекта е включено и посещение на STEAM-центъра в шуменското СУ „Сава Доброплодни“.
ДГ „Космонавт“ работи по проекта „Четенето е забавно“ от 2019 година.

Print Friendly, PDF & Email