04.12.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Летецът Петър Иванов: „Румен Радев ми се обади, преди да се кандидатира за президент”

Летецът със стаж 24 години в авиобазите Безмер и Добрич Петър Иванов подари на президента Румен Радев при посещението му в Добрич на 4 ноември плакет на всички видове самолети, които са били въоръжение в Авиобазата в Добрич, както плакет на самата база с нейната емблема. Радев още тогава се развълнува от подаръка и каза тихо на Илияна Йотова: „Ще ги сложа в кабинета си.”
Иванов живее във Варна, но пристигна специално в Добрич, за да се види с президента. По време на изборите е бил член на секционна комисия в широкия център на Варна. „Това минава за зона на ГЕРБ, но Радев спечели убедително с над 69 процента” – казва с удовлетворение Иванов.
„Аз познавам Румен Радев много отдавна – още преди да стане президент, знам, че е много амбициозен и кадърен, прави всичко, каквото и както трябва.Винаги е бил отличник – още от училище, след това на випуска, който завършва като летец, и т.н. Бързо се развива в кариерата” – добавя Иванов.
„Няма да забравя датата 2 август 2016 г. Обажда ми се Румен Радев по мобилния телефон за това, че смята да се кандидатира за президент. Аз се опитах да го разубедя, защото ще му търсят възможни и невъзможни кусури. С него разговаряхме около 3 часа. Но добре, че не ме е послушал, добре се справя” – спомня си развълнуван летецът.ДТ

Print Friendly, PDF & Email