09.12.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

„Лакома мецана“ и „Кривото патенце“ този уикенд в Куклен театър – Варна

„Лакома мецана“ и „Кривото патенце“ ще бъдат част от програмата на Куклен театър – Варна, научи Moreto.net
Ако времето е топло и сухо, те ще се играят на лятната сцена, а при дъждовно време – в закритата зала:
17-ти септември, събота, 11.00 ч. – „Лакома мецана“
18-ти септември, неделя, 11.00 ч. – „Кривото патенце“
Билети – онлайн или на касата на Кукления театър, ул. „Драгоман“ 4.
„Лакома мецана“
Невероятният разказвач Ран Босилек ни пренася в света на животните и техните взаимоотношения, от които децата разбират, че когато човек мисли само за себе си и пренебрегва приятелството, му се случват твърде неприятни неща.
С много любов, майсторство и талант актьорите от ДКТ – Варна, разказват веселата история чрез музика, смях и настроение. И, разбира се, с чудесните кукли, изработени от майсторите в ателието на Кукления театър.
За деца над 3 години.
По Ран Босилек
Драматизация и постановка Дарин Петков
Сценография арх. Иван Цонев
Музикално оформление Светла Василева
В ролите : Диана Стайкова, Таня Жекова, Красимир Добрев
„Кривото патенце“
Любимата на поколения български деца приказка „Кривото пате“ от Елин Пелин оживява отново на сцената на Държавен куклен театър – Варна, за да възкреси хубавата традиция да се разказват увлекателни истории в уюта на домашното огнище. Като всяка хубава приказка, и тази започва с „имало едно време….“ и продължава с историята на един дядо и една баба, които вървейки в гората, намерили пате с криво краченце и решили „да си го гледат наместо детенце“. Как се променя живота на дядото и бабата, може веднага да се досетите, но за да разберете в какво се превръща патето, отгледано с толкова обич, и какво се случва след това, ще трябва да заемете място сред децата в салона, да затаите дъх и да се пренесете в чудния свят на приказките, родени от игривите пламъчета на домашното огнище. Прекрасната поема на Елин Пелин ще звучи в оригинал, разказвана от актрисата Емилия Петкова, а в забавните, весели случки в къщата на дядото и бабата ще ни въведат актрисите Таня Велянова, Диана Стайкова и Таня Жекова. На фона на хубавата фолклорна музика, още една българска приказка ще ни върне към богатата ни приказна съкровищница.
По Елин Пелин
Драматизация и постановка Вера Стойкова
Сценография и костюми Адриана Добрева
Музикално оформление Венцислав Марашлиев
В ролите:Емилия Петкова, Евгения Василева, Таня Жекова, Диана Стайкова

Print Friendly, PDF & Email