26.11.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Криминалисти разбиха бизнеса на 20-годишен шуменец, продавал грам наркотик за 20 лв.

Служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ – Шумен задържаха 20-годишен местен жител, търгувал с наркотици и предотвратиха продажба на около 200 г наркотично вещество, съобщиха от пресцентъра на полицията.
Работата по случая започнала преди по-малко от месец, когато в полезрението на криминалисти от полицейското управление в града попаднал 20-годишният шуменец. Придобита била информация, че държи и вероятно разпространява наркотични вещества. В хода на проведена специализирана полицейска операция в началото на миналата седмица на паркинг пред жилищен блок на бул. “Симеон Велики“ в Шумен е извършена проверка на младежа.
В бельото му криминалисти намерили четири плика с около 25 г суха зелена тревиста маса, която по негови данни била марихуана.
Случаят е докладван на дежурен прокурор в Окръжна прокуратура – Шумен. А след това последвало претърсване на апартамент и гаражна клетка, където са намерени и иззети още четири плика с наркотичното вещество с тегло над 160 г и електронна везна.
Работата по разследване на престъплението продължила под ръководството на компетентната прокуратура. Разпитани са свидетели за доказване на държане с цел разпространение. Изяснено било, че шуменецът, който не е криминално проявен е продавал грам от наркотичното вещество на цена от 20 лева.
Разследването по образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 А ал. 1 от НК е приключило в рамките на няколко дни и е внесено в съда, казаха още от пресцентъра на ОД МВР Шумен.

Print Friendly, PDF & Email