22.09.2023

Кошмар в Морската градина на Варна с майка с дете

Варненка написа гневна публикация във Фейсбук, след като паднал клон от дърво едва не уби нея и детето ѝ в Морската градина във Варна.
Тя публикува и снимка от мястото на инцидента.
“Преди малко това дърво падна на 5 метра пред количката с детето ми”, коментира Диляна Стайкова. Тя определено е силно стресирана от случката.
Морската градина, която по закон е държавна собственост, се управлява от дълги години от община Варна.
Местната власт има специална структура, която се занимава почти изцяло с поддръжката на парка, която е на подчинение на кмета Иван Портних.
Сезонно в Морската градина се извършва озеленяване и обработка на зелените площи, а експерти определят кои са опасните клони и дървета, които трябва да се премахнат. Явно в случая става въпрос за пропуск при огледа на дървото или закъснение да бъде премахнато.
Много участници в групата “Забелязано във Варна” иронизират сигнала на варненката и буквално ѝ се надсмиват, че публикува информацията в социалната мрежа, а не се е обърнала със сигнал към общината.
Случаите на паднали клони и дървета във Варна са чести и вероятно това е причината мнозина да смятат опасната ситуация за нещо нормално.

Print Friendly, PDF & Email