19.06.2024

Корабът „Верила“, задържан в Ирландияс 300 кг кокаин е освободен от властите

„Параходство Български Морски Флот“ АД, собственик на плавателния съд ще предприеме паралелни съдебни действия срещу всички лица, за които се установи и докаже съпричастност към това тежко престъпление

Корабът „Верила“, задържан в Ирландия заради открити около 300 кг наркотици на борда, е освободен. Това съобщиха от „Параходство Български Морски Флот“, които са собственик на плавателния съд.

След като властите в Ирландия разрешиха отплаването му, той ще напусне пристанище Фойнс.

Ръководството на фирмата „благодари на ирландските разследващите органи за бързите и резултатни действия по установяване на виновните лица“, като заявява, че ще продължи да съдейства на разследването и в бъдеще, „за да може извършителите да бъдат наказани с цялата строгост на закона.“

„Параходство Български Морски Флот“ АД ще предприеме паралелни съдебни действия срещу всички лица, за които се установи и докаже съпричастност към това тежко престъпление“, се казва още в съобщението.

По-рано стана ясно, че четирима от моряците от кораба „Верила“, които бяха задържани са били освободени. Задържаните бяха общо 6. Според изданието Irish Times на двама от българите са им повдигнати обвинения заради конфискувания кокаин на обща стойност над 20 милиона евро, предаде NOVA.

Става въпрос за Камен Петков на 35 г. и Никола Пенчев на 32 г.

Ирландските власти са им повдигнали обвинения за две престъпления – притежание на кокаин, както и наличие на дрога с цел продажба.

Print Friendly, PDF & Email