23.07.2024

Концертът „Световното кино в музика“ на Хилда Казасян идва в Добрич

Концертът „Световното кино в музика“ на Хилда Казасян и Плевенската филхармония, който е в партньорство с община Добрич, ще бъде представен на 30-ти октомври, от 19 часа в концертна зала „Добрич”..
„След огромния успех на програмата „Да послушаме кино“, включваща едни от най-популярните теми от български филми, която препълни големите сцени в България и беше отличена с приза „Кристална лира“ за върхови постижения в областта на българското музикално изкуство, проектът продължава с музика от световното кино, който поради големия интерес и многото запитвания, ще представим отново в Добрич. Концерта включва избрани филмови теми от обичани знакови филми, в изцяло нов аранжимент за оркестър, джаз бенд и солисти. Аранжиментите и за този проект са дело на маестро Христо Йоцов”, казват организаторите.
Концерт-спектакълът „Световното кино в музиката“ представя музикална програма от филмовите ленти – „Имало едно време в Америка“, „Кръстникът“, „Убий Бил“, „Кабаре“, „Флашданс“, „Хубава жена“, „Приятели“, филмите на Чарли Чаплин („Модерни времена“), музиката на Джон Уилямс от „Междузвездни войни“, „Хари Потър“ и много други.
На сцената, освен пълният оркестърът на Плевенска филхармония, под диригентството на Борислав Йоцови солистите ХИЛДА КАЗАСЯН, ТЕОДОСИЙ СПАСОВ и ВАСИЛ ПЕТРОВ, ще бъдат и едни от най-добрите джаз музиканти в България- Христо Йоцов – барабани, Живко Петров – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас,Михаил Йосифов – тромпет.Събитието включва и мултимедия на огромен кино екран над концертния подиум, подготвена от Васил Къркеланов в синхрон с програмата, с което музиката още по-силно се вплита с филмовото изкуство.ДТ

Print Friendly, PDF & Email