05.08.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Концерти, забавления и спортни прояви през месец юни в Шумен

Община Шумен съвместно с ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“ и ЦПЛР-УСШ „Хан Крум“ организира различни забавления, концерти и спортни игри за шуменските деца през месец юни. Тази неделя, 13 юни, от 20.00 часа на откритата сцена в парк „Студентски“ се състоя празничният спектакъл „Верният Йоханес“, посветен на 20 години от основаването на детска градина „Братя Грим“. В него участваха и популярните български изпълнители Добрин Векилов – Дони и Антоанета Добрева – Нети. Входът за зрителите бе свободен.
През следващата седмица, във вторник, 15 юни, ще се проведе празникът, посветен на Международния ден на детето, който беше отложен заради дъждовното време. Програмата остава непроменена и ще започне в 16.00 часа в Градската градина. За шуменските деца са подготвени множество забавления: рисуване върху асфалт и на стативи, две полета на играта „Не се сърди, човече“, ателиета за редене на мозайки, апликации и изработване на маски, засаждане на цветя, низане на гривни и гердани, сцена на талантите, демонстрации по дърворезба. Ще има и различни образователни игри, занимания по програмиране на игри и роботи, както и спортни надпревари: слаломи с тротинетки, ролери, дартс и състезание с велосипеди, турнир по футбол на малки врати и демонстрации по карате и бокс. По-късно, от 17.30 часа децата ще се забавляват с фокусника бате Данчо и с анимационните герои Том и Джери, принцеса Елза, Скуби-Ду и други.
На 18 юни, петък, ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“ и ШУ „Еп. Константин Преславски“ организират съвместен концерт под надслов „Класично и романтично“. Той ще се състои от 19.00 часа в зала „Проф. Венета Вичева“. Събитието е част от празничната програма на висшето учебно заведение, с която през тази година се отбелязва 50-годишнината от създаването му. В концертната програма ще се включат и пианистите проф. Ромео Смилков и д-р Велислава Стоянова.
Продължава на стр. 5
Концерти, забавления и спортни прояви през месец юни в Шумен

На 25 юни, петък, от 18.30 часа в парка до сградата на общината ще се проведе традиционният годишен концерт на всички школи и състави към ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“. Тази година концертът ще протече под надслов „Отново заедно“, тъй като събитието събира възпитаниците на комплекса за първи път след пандемията. В него ще вземат участие хор „Бодра песен“, учениците от школите по поп и джаз пеене, пиано, цигулка, устни хармоники, китара, електронни инструменти, народно пеене, балет и от танцовия ансамбъл „Веселяче“. Ще бъде представена и изложба с творби на децата от „Арт“ школата, школите по дърворезба, фотография и фото лаб, както и експедиция „Млад археолог“.

Print Friendly, PDF & Email