01.12.2023

Колумбийка загина, а шестима пострадаха при пожар в хотел в центъра на София

Колумбийска гражданка загина, а други шестима пострадаха при пожар в столичния хотел „Централ“ на бул. „Христо Ботев“ в събота сутринта. От МВР и Спешна помощ съобщават, че пострадалите са чужди граждани.
Сигналът за пожара е получен около 6.30 ч.в дежурния център на Столичната пожарна, съобщиха от МВР. На мястото на инцидента незабавно пристигнали четири пожарни екипа с две автомеханични стълби. Извършена е евакуация. Час по-късно пожарът е погасен. При обхода на сградата след погасяването, екипите открили тялото на възрастна жена.
Сред пострадалите има бебе и дете. Трима пострадали са транспортирани в болница „Н. И. Пирогов“, съобщиха от лечебното заведение. След поредица прегледи и изследвания, тримата остават за лечение в „Пирогов“.
Двама възрастни са пациенти на клиниките по травматология и по изгаряне. Едно дете е хоспитализирано в пироговската токсикология.
Директорът на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров е информиран и своевременно подава информация към служебния министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.
По време на инцидента хотелът е бил пълен. Имало е гости от различни националности.
По случая е образувано досъдебно производство. Предстои изясняване на причините, довели до пожара, както и на всички факти и обстоятелства.

Print Friendly, PDF & Email