18.07.2024

Кметът на Шумен и лидерът на БСП обсъдиха проблемите пред местната власт

Председателят на БСП Корнелия Нинова и кметът на Шумен проф. Христо Христов, който беше издигнат от БСП, обсъдиха проблеми, свързани с местната власт. Коментиран беше и един от най болезнените въпроси за шуменци – цената на водата, която надхвърля 5 лева за кубик, сума, социално непоносима за много семейства.
„Едно от най-бързите решения е да се въведат две тарифи според ползваното количество. Не може бедните, които изнемогват да си платят вода за пиене и тези, които си пълнят басейните, да плащат еднакво. Има двойни тарифи в европейски държави, както и водни помощи за социално слабите“, заяви по време на разговора лидерът на БСП Корнелия Нинова.
Обсъдена беше и темата за Индустриалната зона в града и нейното бъдещо развитие. „Общините имат нужда от инвестиции, за да се развива икономиката и да се откриват нови високо платени работни места“, заяви по време на срещата кметът на Шумен проф. Христо Христов.
Корнелия Нинова се ангажира парламентарната група на Коалиция „БСП за България” да помага на кметовете чрез законодателни инициативи за реална децентрализация на местната власт.

Print Friendly, PDF & Email