05.08.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Кметът на с. Мадара: Напуснах „Има такъв народ“ заради пропастта ръководство – членска маса

Кметът на шуменското село Мадара напусна партия „Има такъв народ“.
„Подадох заявление пред областния координатор в Шумен. Той го прие мълчаливо. Това е“, заяви пред БНР Неделчо Неделчев без да крие, че е разочарован.
Той бе шести в листата. И събра най-голям брой преференции, даже изпревари водача в подреждането.
„Напуснах заради отношението на партията към своите членове. Ръководството обяви, че във формацията има две групи хора – висшето политическо ръководство и експертен съвет. Обикновените членове са само източник на членски внос“, сподели Неделчев. Това е основната причина, никой не търси мнението на редовите членове, категоричен бе той. Според него имало дълбока пропаст между висшето ръководство и членската маса.
Друг аргумент е, че лидерите Тошко Йорданов и Филип Станев защитили реномето на предложения за премиер Николай Василев.
„Той е човек от статуквото, бе в две правителства, основен виновник е за раздутата администрация. Няма смисъл да му даваме шанс за си прави още веднъж експеримент с нас“, отсече Неделчев.
Кметът спечели местните избори през 2019 г.. от партия „Воля“, но също напусна неотдавна.
„Аз не съм си изменял на принципите, докато партията измени на обещанията и принципите , затова взех крайно решение да се разделим, обясни Неделчев.
Той обяви, че отсега нататък няма да се занимава вече с никаква политика и партии, а ще помага на хората в решаването на техните не леки проблеми.
По думите на селския управник не може да се отрече като победа на изминалите парламентарни избори, че Бойко Борисов е детрониран.
Добър вариант ще бъде настоящото служебно правителство да остане и като редовно, убеден е Неделчев.

Print Friendly, PDF & Email