31.05.2024

Кметът на община град Добрич Йордан Йорданов се кандидатира за нов мандат

Той ще участва в предстоящите избори за местна власт с девиза „По-силни заедно за Добрич”
Кметът на община град Добрич Йордан Йорданов в събота пред паметника на ген. Иван Колев обяви, че ще се кандидатира за трети мандат на предстоящите местни избори. Той ще бъде издигнат отново от местна коалиция. В нея влизат досегашните формации – „Движение България на гражданите”, НДСВ, „Съюз на свободните демократи” и „Глас народен”. Две нови партии влизат в местната коалиция за предстоящия вот – ВМРО и „Има такъв народ”.
„За мен са много по-важни личностите, не толкова партиите, които влизат в нашата местна коалиция. Не изнеряваме на себе си, и този път ще се явим с местна коалиция, която се разширява и привлича още хора, които са за каузата „Добрич”. Свършихме много проекти – водния цикъл, асфалтирани улици, санирани училища, детски градини и детски ясли, междублокови пространства. Свършихме много работа, но има още много да свършим. За осем години управление постигнахме нещо много по-важно – можем да говорим за всяка една плочка на центъра, за всяко дърво. Ние направихме нов модел – да бъдем максимално открити и да говорим за всичко с гражданите, направихме максимално открит конкурс за центъра на Добрич, а не, както беше направен по-рано, на тъмно и с по-тънки плочки. Затова и днес заявявам, че най-голямата партия, която стои до всички нас е партията на хората.,За нас най-важна остава каузата – хората на Добрич, градът да се развива бързо и важните проекти да не се спират. Мога да заяви категорично, че ние ще започнем ремонта на центъра и реализацията на индустриалната зона, жизненоважни за отваряне на работни места и за облика на централната градска част.“, заяви Йордан Йорданов.
„Искам да благодаря на всички колеги и уверявам отново, че нашата кауза е Добрич и да останем да живеем в града”, добави той.
„По-силни заедно за Добрич”, завърши изказването си кметът и това изречение ще е девизът в предстоящата предизборна кампания на коалицията.
Той ще бъде и водач на листата на местната коалиция, като подредбата й ще бъде обявена до 26 септември. „Хората в листата са млади, ерудирани, умни и искат да работят за нашия град”, добави Йорданов. Той очаква коалицията да увеличи представителството си в Общинския съвет и да спечели повече от 13 места, колкото имаше през този мандат.
„Очакваме решението на Върховния административен съд по жалбата на областния управител за индустриалната зона. Ние като Общински съвет стоим зад решенията си за индустриалната зона и смятаме, че са законосъобразни Законосъобразността, според юристи, е именно решението на Общинския съвет”, каза Нивелин Радичков – председател на Общинския съвет и на групата съветници на местната коалиция. ДТ

Print Friendly, PDF & Email