15.07.2024

Кметът на „Младост“: Захващаме се с незаконните постройки в района

Всички петима районни кметове във Варна положиха официално клетва за встъпване в длъжност на 13 ноември. С това започна и същинската им работа. Кои ще са приоритетите в управлението на всеки един от районите, кои са основните проблеми, пред които се изправят още от първия ден и в каква посока ще опитат да отведат поверените им райони на Варна са само част от въпросите, които Moreto.net отправи към избраните кметове. Тяхната визия за развитие може да проследите в поредицата от материали по темата.
Христо Христо пое управлението на района „Младост“ за пореден мандат след балотаж на втори тур на изборите.
Ще се заемем активно с незаконните постройки в района и премахването им. Предната общинска власт ни спъваше, защото не се издаваха актове за общинска собственост. Това е едно от първите неща, с които ще се захванем през новия мандат. Предстоят и кадрови промени в районната администрация, за да се подобри работата. Това каза за Moreto.net районният кмет.
По думите му проблемите в района продължават да бъдат все същите. Освен незаконните постройки на дневен ред са междублоковите пространства, зелените площи, детските и спортни площадки.
Ремонтите в района вървят бавно и не е ясно кога ще бъдат завършени, защото ние не сме възложители, коментира Христов.
По думите му, за да може да се търси по-бързо и адекватно решение на локалните проблеми, е крайно време да се върнат правомощията на районните кметове и да разполагат с бюджет. Казва, че сега дори за подмяна на плочка или запълване на дупка се налага да се чакат месеци, защото всички зависи от голямата община. Христов заяви, че има уверение от новия кмет Благомир Коцев, че ще се работи в тази посока.
Районният кмет е категоричен, че промени в състава на администрацията му ще има, но още не е ясно точно какви и колко.

Print Friendly, PDF & Email