02.10.2023

Кметове от община Каварна ще готвят на XX юбилеен „Рибен и миден фест”

На 25 и 26 август в Каварна ще се проведе традиционният Рибен и миден фест. Юбилейното двадесето издание включва редица изненади за любителите на рибните ястия, мидите, морските дарове и хубавата музика, съобщават от общината.
В първия ден на формата, от 17 часа врати отваря детско морско ателие, където местни и гостуващи малки творци ще могат да проявят фантазия и сръчност в рисуването върху камъчета и миди.
От 18 часа, своите кулинарни умения ще представят кметове и кметски наместници от общината.Гост на тазгодишното издание на феста е шеф-готвач Снежана Орлова от екипа на предаването „Гозбата на България“, която заедно с кмета Елена Балтаджиева, ще приготвят изискани ястия и деликатеси от риба. Кулинарните морски изкушения с миди, скариди, рибни чорби и блюда ще могат да се опитат от почитатели на морската храна, уважили празника в края на август. В 20 часа за доброто настроение на жители и гости на града ще се погрижи очарователната и популярна българска изпълнителка Нели Рангелова.
Във втория ден на „Рибен и миден фест-Каварна 2023”, сцената ще бъде открита от 18 часа с концерт на малките таланти на България от „Летни творчески академии, Каварна 2023“. Програмата ще продължи от 20 часа с концерт на Тома Здравков.
Всички прояви са на площад „Защитата на Каварна“.

Print Friendly, PDF & Email