24.07.2024

Ким Чен Ун заяви, че Русия „ще надделее“ в борбата си срещу „империалистите“

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун каза, че Русия „ще надделее“ в борбата си срещу „империалистите“, имайки предвид Украйна и нейните западни поддръжници, като САЩ, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение от днес на севернокорейската национална агенция КЦТА.

Северна Корея установява по-близки връзки с Кремъл и подкрепи Москва, след като тя нахлу в Украйна миналата година. Пхенян призна и обявената миналата година от Москва анексия на части от Украйна, докато повечето страни от ООН осъдиха тази анексия като незаконен акт, отбелязва Ройтерс.

„Изпращаме нашите най-добри пожелания на Вас, на руската армия и на руския народ за свещената война, която водите за запазване на световния мир“, написа Ким Чен Ун в писмо до руския президент Владимир Путин, предаде агенцията.

Освен това севернокорейският лидер поздрави Путин по случай Деня на победата, който се отбелязва днес по повод годишнина от победата над нацистка Германия през Втората световна война. Ким изрази увереност, че Русия ще продължи да защитава своята „независимост“ и „стабилността в региона“.

Print Friendly, PDF & Email