06.12.2023

Кариерен форум за българи в Германия ще ги връща с примамливи оферти у нас

Кариерен форум за българи в Германия ще се проведе в Посолството на България в Берлин на 22 октомври. Събитието се организира от Министерството на труда и социалната (МТСП) политика и Агенция по заетостта (АЗ). Основната цел на инициативата е сънародниците ни, които учат, живеят и работят в Германия, да се срещнат с водещи български работодатели и да получат информация за атрактивни възможности за кариерно развитие в България.
Представителите на бизнеса ще разкажат за своята дейност и ще представят свободните позиции, които предлагат. В рамките на събитието представителите на МТСП и АЗ ще запознаят аудиторията с актуалното състояние на пазара на труда в България. Те ще представят предимствата на българското трудово и социално законодателство, услугите на Агенцията по заетостта, както и най-актуалното от политиките в подкрепа на младите хора, работещи в България.
Работодателите могат да изберат две форми на участие в кариерния форум. Първият е чрез щанд на място. Те могат и да информират Агенцията по заетостта за свободните си работни места, която ще ги представи пред участниците в изложението.
Посещението на форума е безплатно, но изисква предварителна регистрация. Кариерното изложение се организира с подкрепата на Службата по трудови и социални въпроси в посолството на България в Германия и Българо-германското студентско сдружение “Хъшове“. Събитието ще се проведе в Посолството на България в Берлин, на 22 октомври 2023г.

Print Friendly, PDF & Email