15.07.2024

Карадайъ: Гражданинът Кирил Петков да каже кой е в основата на корупцията

Когато някой има информация за престъпления, той е длъжен да сезира съответните компетентни органи, включително гражданинът Кирил Петков, независимо каква позиция заема днес“ – така лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира пред журналисти в Брюксел думите на премиера, че „хората, които са в основата на корупцията в България, са сигурно 20 човека“.

„Нарушителят на конституцията“ обвинява конкретни хора в корупция и, ако главният прокурор не се е самосезирал, явно ще има нужда някой да го сезира, заяви Карадайъ, цитиран от БТА.

Той вчера представи на зам.-председателя на ЕК Вера Юрова предложенията на движението за конституционни промени. От думите му днес стана ясно, че на срещите си в Брюксел е получил подкрепа и за визията си за правосъдна реформа.

Дайте да направим една реформа на съдебната система и да не се налага всяка година да променяме системата изцяло, призова той. По неговите думи целта на закриването на специализираните съдилища и прокуратури е единствено политическа. Карадайъ изрази съмнение, че тези намерения може да са свързани и с частен интерес, и настоя за анализ на дейността на специализираните структури.

Той постави въпроса къде остава българската съдебна система, когато се следват постановени ограничения от чужди държави.

ВИДЕО: https://youtu.be/XbR4L6TQWUk

Print Friendly, PDF & Email