15.06.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Калин Вельов и група „Тумбаито“ гостуват на Шумен

Златни световни и български латино шлагери от 60-те и 70-те години, ще звучат в парк „Студентски в понеделник

Известният музикант Калин Вельов и кандидат-министър на културата и латино групата „Тумбаито“ ще изнесат концерт в Шумен на 14 юни, понеделник, от 20.00 часа на откритата сцена в парк „Студентски“. Спектакълът е с вход свободен за зрителите и е част от националното турне на формацията.
В него ще вземат участие и танцьори от шуменския клуб по спортни танци „Фея Данс“. По време на концерта шуменската публика ще чуе златни български и латино шлагери от 60-те и 70-те години, изпълнени от музикантите в латино аранжименти.
Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Община Шумен и Министерството на културата.
Тумбаито е първата по рода си латино формация в България, която изпълнява танцувална салса. Групата има зад гърба си концерти и участия в клубове и на международни салса фестивали в България, UK, Румъния, Турция, Македония и Кипър. Репертоарът е подбран специално да задоволи както феновете на латино музиката, така и салса клубовете по танци и включва песни на Buena Vista Social Club и световни евъргрийни в латино аранжимент.
В края на 2013 г. Тумбаито издаде албум с латино кавъри на популярни български песни от 60-те години досега. В проекта са включени култови автори и творци, доказали се през годините, а песните от албума са сред най-големите хитове на България през 60-те и 70-те години, аранжирани в латино версии от Тумбаито. Сред тях са „Ропотамо“, „Нетърпение“, „Една девойка ме попита“, „Урок по танци“, „Болката отляво“, „Тъмнокосо момиче“, „Сбогом, море“, присъствали в челните позиции на музикалните класации на БНР и БГ радио.

Print Friendly, PDF & Email