19.06.2024

Как да прочистим дома си от лоша енергия в началото на годината

Хедър Аскинози е експерт по кристали и Фън Шуй лечител. В продължение на близо 30 години тя изследва научните и духовни аспекти на енергията. Тя се учи при най-добрите лечители от цял свят. През последните години използва наученото, за да превърне древната мъдрост в прости инструменти, които всеки може да използва, за да преобрази живота си.
Прекарваме много време в домовете си и е важно да сме сигурни, че те са енергийно прочистени и са спокойни убежища за нашите тела и души. Освен ритуал за освобождаване на духа, внасянето на нова кристална енергия в помещенията може да освежи енергията на дома ви и да подсили вашите намерения за годината. Днес споделяме проста формула от 3 стъпки, за да трансформирате цялостната енергия на вашата обител. Ето как да го направите:
Стъпка 1: Изберете настроение
Първата стъпка към проектирането на енергията на вашето пространство е да решите какво настроение или усещане искате за стаята. Искате ли тя да е тиха и успокояваща? Или нещо енергизиращо и мотивиращо? Защитена и духовна атмосфера? Помислете за своето намерение за съответната стая както и за енергията, която искате да усетите, когато влезете в тази стая.
Стъпка 2: Изберете своите кристали
След като вземете решение за настроението, е време да внесете кристалната енергия. Лечебните кристали не само добавят особена визия към цялостната естетика, но също така излъчват вибрации, които ще създадат атмосферата, която искате. Например, ако искате пространството да е спокойно – подберете лилави и сини цветни камъни като аметист или лепидолит. За защита или почистваща енергия са подходящи белите и черни камъни като селенит или шунгит. Ако искате стаята да се чувства енергизираща и приповдигната – чудесен избор са оранжевите и червените кристали като цитрин и карнеол.
Стъпка 3: Изберете своя аромат
Третата и последна стъпка е да активирате всяка стая и да запълните пространството с енергията на вашето намерение. Можете да влеете в стаята съответната енергия по ваш избор чрез кристални свещи. Независимо дали искате стаята да бъде енергизираща (където ще правите своя домашен фитнес), плодотворна (помещението, което ще ползвате за работно пространство) или спокойна (спалнята), има свещи с подходящ аромат, който да отговаря на вашето намерение. Енергизиращи аромати са цитрусовите и ментата, стимулиращи творческия процес са лавандулата, тамянът и ябълката, релаксиращи – иланг-иланг, маточина и ванилия.
Следвайте тази формула във всяка стая на дома си, за да зададете тон и да обновите енергията на вашето пространство. И точно като декора на дома, енергията на дома ви постоянно се развива, така че не се колебайте да се върнете към тази формула по всяко време, когато искате да промените нещата!

Print Friendly, PDF & Email