04.12.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Как да декорирате дома за Коледа, за да привлечете късмет и благоденствие

Не забравяйте за сладките лакомства
В очакване на коледните и новогодишни празници, отново ще помислим върху това как да създадем най-красивата декорация за дома. Знаем, че е хубаво да купим поне една нова играчка за елхата. Ще я изберем не само според любимите ни цветове, но ще търсим и символите на късмета. Как да украсите дома и коледното дърво за повече благоденствие?
Не бива да забравяте за играчки под формата на четирилистна детелина, котенце, ангелче, дядо Коледа и курабийки с късмети. На елховите клонки закачете и малки шоколадови бонбони, орехи.
А ето и с кои други елементи ще привлечете положителната енергия.
Играчка под формата на гъба
Гъбите се свързват с природата, нейната красота, красотата на гората. Според някои вярвания, да откриеш гъба в гората е като да си намериш късметлийска монета. Гъба под формата на играчка, оцветена в ярки цветове и с повече блясък, символизира късмета и надеждата за новата година.
Играчка под формата на жълъд
Жълъдите също се приемат като символи на късмет. Те символизират прераждането. Празнувайте живота и поканете късмета в дома си, декорирайки такава фигурка на коледното дърво или където ви харесва.
Играчка под формата на прасенце
За всякакви фигури на прасенце се смята, че носят изобилие и просперитет на своите притежатели. Важно е и на празничната трапеза да има изобилие от храна и да не ставате гладни от нея.
Фигурка на метла
Време е да изчистите миналото, ненужното и да проправите път на новото и хубавото, което ви очаква. Малка фигурка на метла – чисто начало.
Хубаво е на коледното дърво да присъстват тези пет елемента – дърво, метал, огън, земя и вода.
Цветът за дървения елемент е зелен, така че за него приемаме самото коледно дърво, както и играчките в зелено.
Металните елементи са в цветовете злато, сребро, сиво и те привличат парите. Декорирайте поне една играчка в някои от тези цветове.
Цветовете, които се свързват с огъня са червено, розово, жълто, оранжево и те символизират страст, желание и любов към семейството.
Символът за земния елемент са кристалните декорации, които символизират стабилност в дома и семейството.
Водата се свързва с цветове като синьо, лилаво. Поставете на коледното дърво украса в някои от тези два цвята за повече късмет.
Играчка коминочистач
Ако докато избирате нови играчки за елхата си намерите и такава на коминочистач, не пропускайте да си я купите. Знаете, че всеки, който го докосне ще има късмет.
Играчка под формата на таралеж
В Япония например, таралежът е почти толкова популярен, колкото и мечето. Според легенда, бодливият симпатяга има магически сили и може да се превърне в каквото си поиска. Разбира се той носи положителни вибрации и кой знае, може и да сбъдне някое ваше желание.
az-jenata.bg

Print Friendly, PDF & Email