28.09.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Каварна е затворена – не пускат автомобили да влизат или излизат

Автогарата и днес ще остане затворена

Републиканският път 1-9 в района на община Каварна все още не е почистен от АПИ. Това е и предпоставка за забавяне на почистването на пътищата до населените места в община Каварна, уточняват от БНР.

На изхода на града има поставени полицейски патрули, които не допускат влизането на превозни средства.

 Автогарата и днес остава затворена за пътувания до Варна, Добрич и населените места.

 „Снегорин е разчистил пътя към Помпена станция с.Горун,  община Шабла, откъдето с вода се снабдяват и селата от каварненската община –Камен бряг, Раковски, Хаджи Димитър и поручик Чунчево“. Това уточни инж.Георги Балтаджиев – заместник кмет на общината. В тези села до отстраняване на повредата няма да има вода.

 Селата Септемврийци и Белгун остават без електрозахранване. В момента се работи се по повредите.

Снегорин почиства пътя към Крупен, за да може да се стигне до селата Белгун и Септемврийци. Нуждаещите се от хемодиализа са превозени до МБАЛ-Добрич. Зам.кмета  Балтаджиев уточни, че за момента няма постъпили сигнали за бедстващи хора и коли на територията на община Каварна.

 Скоростта на вятъра на нос Калиакра е 8м./сек., а порива – 14 м./с. – каза дежурният Йордан Узунов. Вълнението на морето е четири бала, видимостта днес е голяма – до 40-50 км.  Има акостирали кораби.

 Температурата на въздуха е нула градуса. Най-много снегонавяване има до бившата кариера, и по пътя за местността Болата. В гр. Каварна улиците са достъпни за вървене, главните пътища са проходими за  пешеходци и автомобили.

dnes.bg

Print Friendly, PDF & Email