27.05.2024

И Украйна, и Русия съобщават за масирани атаки с дронове през миналото денонощие

И Украйна, и Русия съобщиха за масирани атаки с дронове през изминалото денонощие. Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че в бюджета за следващата година приоритет остават отбраната и сигурността

Русия е изстреляла шест групи дронове „Шахед“ срещу различни цели в Украйна, въздушна тревога е била обявена тази нощ в Херсонска, Николаевска и Днепропетровска област. В Днепър са чути и взривове, съобщиха от генералния щаб на Киев.

Украинската армия продължава контраофанзивата си на изток, подчерта заместник министърът на отбраната Хана Маляр. По думите ѝ най-ожесточени са боевете в района на градовете Авдеевка и Мариинка. За последното денонощие украинската страна е отблъснала 10 руски атаки край Мариинка. Село Роботино в югоизточна Украйна е напълно под контрола на Киев, но в района се водят сериозни сражения, каза още Маляр.

Руската армия съобщи, че е унищожила няколко украински дрона в пограничните Брянска и Белгородска област. Няма данни за пострадали. Спряно е движението по Керченския мост, свързващ анексирания полуостров Крим с Русия. Не се посочват причини за спирането.

Print Friendly, PDF & Email