27.05.2024

„Илюзорно“ в живописни платна представя в „Двореца“ македонски художник

Македонският художник Стефан Хаджи-Николов представя живописни платна, обединени в „Илюзорно“. Експозицията ще бъде открита на 2 септември с вернисаж от 16:30 ч. в галерия „Тихото гнездо“ в Държавен културен институт-Културен център „Двореца“ в Балчик.
„Ефирни, преливащи свободно един в друг цветни облаци, изграждат фантастични композиции. С поредната си изложба Стефан Хаджи-Николов отново ни приобщава към своя красив, изразен свят. Неговите живописни мандали приканват към съзерцание и смирение. И тогава отпуснатите ни сетива могат свободно да направят своите връзки, да „разчетат“ ненатрапчивия алгоритъм, създаващ нова вселена от усещания.
Тя е далеч от стресиращия медиен поток, от напрежението на ежедневието. Тя е живителен калейдоскоп, завихрящ плавно потоци светлина, пронизани от разноцветната палитра на авторовото цветоусещане. Танцуващите цветни петна се докосват нежно, преливат едно в друго или мощно избухват в колоритен фойерверк“, споделят за автора галеристи.
Това не е първо гостуване на художника в Архитектурно-парковия комплекс. Стефан Хаджи – Николов е посещавал „Двореца“ в Балчик по време на свое участие в международен пленер. Миналата година той представи друга изложба, озаглавена „Възвишено и земно“, вдъхновена от личността и образа на кралица Мария.

Print Friendly, PDF & Email