24.07.2024

Илон Мъск смята да направи платен X, известен по-рано като Twitter

Илон Мъск предположи, че всички потребители на X, по-рано известен като Twitter, може да трябва да плащат за достъп до платформата. В разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху милиардерът каза, че платежната система е единственият начин за противодействие на ботовете.

„Преминаваме към малко месечно плащане за използване на системата“, каза шефът на Tesla и SpaceX.

Не е ясно дали това е просто неофициален коментар или сигнал за по-твърди планове, които все още не са обявени. Мъск отдавна каза, че неговото решение за премахване на ботове и фалшиви акаунти в платформата на социалните медии изисква такса за проверка.

Откакто пое Twitter миналата година, той се опита да стимулира потребителите да плащат за подобрена услуга, която сега се нарича X Premium. Това е направено чрез предоставяне на платени абонати на повече функции, като по-дълги публикации и повишена видимост в платформата.

Понастоящем обаче потребителите все още могат да използват X безплатно.Въпреки че има ясен финансов интерес за компанията да таксува потребителите, Мъск настоя, че усилието да накара хората да плащат за услугата е насочено към справяне с ботовете.

„Направата на един бот струва една стотинка“, каза той. „Но ако някой дори трябва да плати няколко долара или нещо подобно, някаква незначителна сума, ефективната цена за ботовете е много висока“.

Най-богатият човек в света каза, че сега търси по-евтини опции за потребителите.

Print Friendly, PDF & Email