16.04.2024

Изправят през съда мъж, убил жена си с камъни

Окръжният съд в Добрич проведе разпоредително заседание по дело за убийство, образувано по обвинителен акт срещу подсъдимия Фаредин Мемиш Ахмед. Подсъдимият е предаден на съд с обвинение за това, че на 28 декември 2021г. на улица в Тервел умишлено умъртвил бившата си съпруга, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за жертвата, с особена жестокост, в условията на домашно насилие – престъпление по чл. 116, ал.1, т.6 и т.6а във вр.с чл.115 от НК.
Делото ще премине по общия ред – с призоваване на всички свидетели и вещи лица.Съдът конституира наследница на починалата като граждански ищец и частен обвинител и допусна за съвместно разглеждане в наказателния процес предявения от нея граждански иск за причинени от деянието неимуществени вреди в размер на 200 000 лева.
Жертвата на тежкото престъпление е бивша съпруга на обвиняемия, на 45 години. Тялото й е намерено на улица в град Тервел. При огледа по него са установени множество травматични увреждания. Назначена е съдебно–медицинска експертиза, за да се изясни точната причина за смъртта на жената.След развода, жената извадила ограничителна заповед, която забранявала на Фаредин да наближава дома й. Той обаче многократно я нарушавал. Съседи казват, че в основата на убийството е ревността. Убил я с камъни и избягал.Двамата имат две деца. Дъщеря им е женена и живее в чужбина. Синът е ученик в училището в Тервел, тренира футбол. ДТ

Print Friendly, PDF & Email