29.09.2023

Излязоха на протест с искане за справедлив процес за инцидента до Практикер

Шуменци се събраха днес на протест пред Съдебната палата в града с искане за справедлив и бърз съдебен процес срещу виновника за катастрофата на кръговото кръстовище на Практикер на 28-ми септември. Протестът бе организиран от родителите на 22-годишната Светомира Станчева, която загуби живота си в трагичния инцидент.
„По никакъв начин не искам изборът на място, пред Съдебната палата, да е претекст, че аз не съм съгласен с работата на прокуратурата или съда. Напротив, аз ги подкрепям и заявявам пред всички едно – имам доверие и в прокуратурата, и в съдебната система. Скъпи дами и господа от тези институции, покажете на хората, след като аз като баща на дете, което вече го няма, направете така, че да оправдаете това доверие“, каза бащата на Светомира Анатолий Станчев. Без да назове конкретно, той все пак каза, че има „забавяне на действията на определени институции“.
„Искаме да призовем всички ония хора, които имат желание за промяна, тя да бъде постигната. Въпросът е не кога, не как, а да стане днес и сега. За да се чувстваме ние като граждани на Шумен по-спокойни, всяка сутрин да се събуждаме с настроение“, каза още Станчев.
Днешният протест бе организиран в социалните мрежи. Той събра по-малко хора, отколкото мирното шествие преди две седмици, вероятно заради ранния му начален час – 16,00, в който мнозина все още са на работните си места.

Print Friendly, PDF & Email