01.10.2023

Изложба на художниците в пленера „Шуменско плато“


Заключителна изложба с творби на участниците в Националния пленер по живопис „Шуменско плато“ беше представена днес във вътрешния двор на Община Шумен. В експозицията са включени 29 картини, които са вдъхновени от красивата природа на платото.
На откриването присъстваха кметът Любомир Христов и заместник-кметът по образование и култура Найден Косев. Христов поздрави участниците в творческия пленер. „Надявам се, че Шуменското плато и нашият град са ви харесали и ще отнесете със себе си хубави спомени от престоя си тук“, обърна се към художниците Христов.
Найден Косев също поздрави участниците за чудесните произведения и им пожела успешна творческа работа и занапред. „Радвам се, че тази година имаме възможност да се насладим на 29 картини, което е рекордно голям брой. Благодарим на всички участници за отношението и положения труд“, каза Косев.
Художниците получиха от кмета Любомир Христов и специални дипломи за участието си в пленера. 12-тото издание на Националния пленер по живопис се проведе в дните от 2 до 9 септември. В него взеха участие 10 художници от Шумен, Добрич, София, Благоевград и Сандански.

Print Friendly, PDF & Email