15.07.2024

Изложба вернисаж „Фрагменти“ на Красимира Славова

Основното си образование завършва в гр. Шабла, средното в езикова гимназия в гр. Добрич, а висшето в СУ “Св. Климент Охридски“ – специалност българска и немска филология, магистър по изкуствата. Работила е като учител, журналист, преводач, дизайнер. Била е доста години в чужбина. Към момента живее в гр. Варна.
От малка обича да рисува и като ученичка печели национални конкурси. Първият й учител по рисуване е Александър Александров. Посещава школата по рисуване в гр. Шабла, ръководена по това време от Люба Захова. Александър Александров и Люба Захова са хората, които я карат да заобича изкуството. Любовта й към живописта се съхранява във времето и въпреки че не успява да намери време за платното и четката през годините, споделя, че тайничко винаги е вярвала, че някой ден ще започне отново да рисува. Всичко започва съвсем спонтанно, на шега, преди година, когато най-после решава да си купи бои и четки и започва да твори. Вълнуват я различни теми, от морската тематика, през литературата, митологията и музиката , до иконописта. Рисува пейзажи, портрети, животни, натюрморти, цветя, но предизвикателство за нея е човешкото тяло и изобщо Човекът и неговият дух. Цветовете са нещото, което я кара да мечтае. Използва ярки и слънчеви тонове, които носят топлина и усмивка на хората.
Решава да направи първата си самостоятелна изложба в родната Шабла, тъй като това е мястото, където са посяти първите семена на любовта й към изкуството.
На 15 септември от 18:30 ч. Зеленият образователен център отваря врати за нейната дебютна изява като художник.

Print Friendly, PDF & Email