19.06.2024

Изкуствент интелект ще управлява автомобилите на Tesla

Компанията Tesla пусна актуализация на автопилота за пълно самоуправление, като добави поддръжка за невронни мрежи, съобщи изданието Electrek.
От компанията обясняват, че сега усъвършенстваната система за подпомагане на водача ще се управлява от невронни мрежи, а не благодарение на кода, който преди това е бил написан от програмистите. Корпорацията отбеляза, че изкуственият интелект (ИИ) е бил обучен на базата на милиони видеоклипове, като по този начин е заменил „повече от 300 000 реда явен код на C++“.
Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск отбеляза, че автопилотът вече се управлява от „цялостни невронни мрежи“. В момента компанията е пуснала FSD Beta v12, но Мъск вече увери потребителите, че актуализацията ще се появи като пълноценно обновление на автомобилите на марката.
„V12 и невронните мрежи от типа „от край до край“ са последната голяма стъпка в развитието на безпилотното управление на Tesla“, коментират новината авторите от Electrek. Според тях изкуственият интелект е „последната надежда“ на Tesla за пълноценно безпилотно шофиране./БГНЕС

Print Friendly, PDF & Email