05.12.2023

Изграждането на спортна зала и летен кинотеатър са приоритети на кмета на община Балчик Николай Ангелов

„Приоритетите ми за този мандат са изграждането на нова спортна зала и нов летен кино-театър”, заяви новият стар кмет на община Балчик Николай Ангелов, който влиза в петия си мандат.
„Един кмет трябва да се грижи за всички аспекти на обществения живот и да има максимум един или два по-големи проекта, които да ангажират т. нар. свободен ресурс. Моите приоритети за този мандат ще бъдат спортна зала и летен кинотеатър”, уточни Ангелов.
Спортната зала ще бъде на територията на бившата авиошкола. Община Балчик придобива терена от Министерството на отбраната точно с тази цел. Залата ще бъде с капацитет между 600 и 1000 места. ”Започваме проектиране, предполагам, че до края на мандата ще бъде готова”, добави кметът.
„Община Балчик има остра нужда от летен кинотеатър, който ще бъде в непосредствена близост до сградата на общината, по алея „Ехо”.
Това са изцяло нови инициативи на общината. Проектирането на двете сгради ще бъде изготвено със собствени средства на община Балчик. След това, като е ясна стойността им, ще се потърси финансиране с европейски или национални средства за строителството. Ако такова не бъде осигурено, те ще бъде изградени с общински средства. Община Балчик разполага с достатъчно собствен ресурс за целта”, обясни Ангелов.
„Откакто аз съм кмет, в Общинския съвет винаги е имало минимум шест формации, колкото са сега”, отбеляза кметът. „Трите партии, които официално бяха зад мен в предизборната кампания, имат мнозинство в Общинския съвет, но аз нямам проблем да работя и с другите партии и нямам никакво притеснение”, заяви още Ангелов.
„Гордейте се, че сте от Балчик! Ние сме най-развитата община поне на територията на област Добрич, без да обиждам другите общини. Смятам, че ще продължим в същата посока – да се развиваме“ – с тези думи Николай Ангелов се обърна към жителите на община Балчик. ДТ

Print Friendly, PDF & Email