23.07.2024

Иван Колев е новият президент на Българската федерация по лека атлетика

Иван Колев е новият президент на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА). Той бе избран от Управителния съвет на федерацията, съгласно устава на организацията.
Колев заменя Добромир Карамаринов, който се оттегля от поста поради ангажиментите си като президент на Европейската федерация по лека атлетика.
Карамаринов ще остане в историята на Царицата на спортовете като един от най-успешните ръководители на федерация. Той бе начело на БФЛА в последните 20 години.
Според устава на централата Иван Колев трябва да довърши мандата на Карамаринов, който е до 2025 година, когато ще се проведе редовното Изборно събрание на БФЛА за всички ръководни органи.
Колев доскоро беше президент на СКЛА Берое – Стара Загора, като под негово ръководство клубът отново стана един от най-големите в България. С негова помощ и активна работа в Стара Загора се проведоха два Балкански шампионата по лека атлетика за мъже и жени (2013 и 2018 година), две издания на Европейската отборна купа по лека атлетика за мъже и жени (2015 и 2021 година), както и Балканската гала през 2017-та година. Иван Колев беше член на Управителния съвет на БФЛА, избран единодушно по време на Общото събрание през миналия месец.
„Благодаря на Управителния съвет на федерацията и на всички клубове за оказаното ми доверие. Благодарност и за цялостната работа на г-н Карамаринов. Продължаваме работа със същия екип на федерацията. Предстои ни надграждане във времето. За всеобща наша радост имаме страхотно талантливо поколение, което с помощта на федерацията се надявам да покори световни върхове. С г-н Карамаринов като президент на Европейската атлетика моята отговорност е още по-голяма“, заяви Иван Колев след избора.

Print Friendly, PDF & Email