05.12.2023

Зона за спорт и свободно време ще бъде направена в квартал „Балик” в Балчик

До края на годината община Балчик ще обособи с европейски средства зона за спорт и свободно време в квартал ”Балик”, което е част от втория етап от реализацията на обект „Спортен комплекс „Балик“. Проектът „Подобряване средата на живот чрез изграждане на места за спорт в град Балчик“ е финансиран изцяло безвъзмездно с 378 442 лв. от Програма за морско дело и рибарство 204-2020 г., чрез стратегията за водено от общностите местно развитие на Местната инициативна рибарска група /МИРГ/„Шабла-Каварна-Балчик“.
Ще бъдат направени писти за скейтборд и велосипеди, и алейна мрежа. Изградената инфраструктура ще бъде достъпна и за хора в неравностойно положение. С новите съоръжения ще се създадат условия за развиване на масов спорт и учебно-тренировъчна дейност, свързани с физическа и психическа подготовка на младите хора, в частност на младите рибари, необходими им за справяне с предизвикателствата на морето.
В новоизградената зона ще се проведат спортни игри на открито, в които ще вземат участие рибарите от района на рибарската група „Шабла-Каварна-Балчик”, техните семейства и жители на община Балчик. Целта е да се популяризират добри спортни практики, здравословен начин на живот и сплотяване на рибарската общност в неформална среда.
Инвестицията по проекта надгражда постигнатите резултати от изпълнението на финансирания от МИРГ „Шабла-Каварна-Балчик“ проект „Осигуряване на достъпна среда и създаване на зона за спорт, отдих и свободно време на рибарската общност и жителите на гр. Балчик“, по който се изградиха игрища за футбол и тенис на корт, алея и озеленяване. ДТ

Print Friendly, PDF & Email