27.02.2024

Зеленски назначи Олександър Павлюк закомандващ на сухопътните войски на Украйна

По-рано в петък президентът Володимир Зеленски назначи ген.-майор. Анатолий Бархилевич като нов началник на Генералния щаб

Украинският президент Володимир Зеленски назначи Олександър Павлюк за нов командващ на сухопътните войски на мястото на Олександър Сирски, предаде Укринформ. Павлюк, който е с чин генерал-лейтенант ще поеме командването на Сухопътни войски от генерал-полковник Сирски, който замени генерал Валерий Залужни като върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна.

В събота Зеленски обяви пет нови висши военни назначения. Целта е укрепване на украинската отбрана близо две години след руската пълномащабна инвазия в страната, отбелязва „Ройтерс“.

По-рано в петък президентът Володимир Зеленски назначи ген.-майор. Анатолий Бархилевич като нов началник на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, заменяйки досегашния генерал-лейтенант Сергей Шаптала, предаде Ройтерс.

В нощното си видео обръщение Зеленски описа Бархилевич като „опитен човек, който разбира задачите на тази война и украинските цели“.

Той също така каза, че назначението е направено по препоръка на новия главнокомандващ на Украйна Олександър Сирски, който беше назначен от него в четвъртък и наследи на поста наследявайки Валерий Залужни.

Print Friendly, PDF & Email