30.05.2024

ЗЕЛЕНА САЛАТА СЪС СЬОМГА И ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
зелена салата 1 брой
пушена сьомга 50 грама
червено цвекло 1 глава малка глава сварено цвекло
портокали 1/2 брой
зехтин 2 супени лъжици
балсамов оцет 2 супени лъжици
РЕЦЕПТАТА:
Зелената салата е невероятно податлива на имровизации и е чудесна основа на много салати. Най-често зелената салата се приготвя класически – с лук, краставица и варено яйце, често наричана още Великденска салата.Зелената салата със сьомга и червено цвекло обаче ще ви изненада с интересно и вкусно съчетание на вкусове и съставки. Зелената салата със сьомга и червено цвекло е изключително свежа, много подходяща като мезе както за водка, така и за любимата на българина ракия.
Първата стъпка от рецептата за зелена салата със сьомга и червено цвекло е подготовката на продуктите. Червеното цвекло задължително трябва да е сварено или изпечено предварително. Който и вариант да изберете няма да сбъркате, като имайте предвид, че варенето на червеното цвекло отнема поне час. Обелете червеното цвекло, а зелената салата измийте и подсушете. Изцедете сока на портокала и го разбъркайте със зехтина, балсамовия оцет и ½ чаена лъжица сол, за да получите дресинга за салатата.
В купа накъсайте измитата и подсушена салата. Червеното цвекло нарежете на тънки филийки, а рибата накъсайте на парченца. Добавете дресинга и разбъркайте внимателно, най-добре с ръце, за да остане салата възможно най-свежа и пухкава.

Print Friendly, PDF & Email