22.09.2023

Звездата Погачар претърпя операция, а подготовката му за „Тур дьо Франс“ е пред провал

Огромен удар по голямата звезда на световното колоездене – Тадей Погачар, който претърпя операция малко над два месеца преди началото на „Тур дьо Франс“.
Словенецът падна по време на неделната класика Лиеж-Бастон-Лиеж и нарани своята китка, което го накара на преустанови участие в емблематичното състезание.
По-късно стана ясно, че звездата в колоезденето има фрактура на лявата китка, което ще наложи операция.
Интервенцията е била извършена в белгийския град Гент, като Погачар ще се прибере у дома, където ще започне дългият и неприятен процес на възстановяване.
От отборът му „OAE“ все още не са съобщили колко време ще продължи възстановяването, но по информацията на „Gazzetta dello Sport“, става въпрос за период от 5-6 седмица.
Ако това се окаже вярно, тази фрактура ще нанесе огромен удар по подготовката на Погачар за „Тур дьо Франс“, който въпреки впечатляващите му победи в класиките, си остава цел №1 през сезона.
Словенецът вече спечели две издания на най-престижната надпревара, но пък преди година бе победен от датчанина Йонас Вингегор, а несъмнено сега Погачар ще търси реванш.
Няма спор, че към днешна дата по-силен и комплексен колоездач от Погачар не съществува, а мнозина вече започнаха дискусия за най-велик в историята между него и Еди Меркс.
Легендарният белгиец обаче има пет титли от „Тур дьо Франс“, като младият словенец все още има доста път да извърви, преди място сред боговете на този спорт.

Print Friendly, PDF & Email