09.12.2022

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

За 175-ти път първият звънец удари в СУ „Панайот Волов“

Три нови випуска посрещна, в 175-та си година, Средно училище „Панайот Волов“ в Шумен. За първи път прага му пресякоха два класа първокласници, които с вълнение показаха колко важен за тях е днешният 15 септември.
Румяна Коджаманова е учител от 37 години, днес посреща последния си випуск първокласници, които ще въведе в науката и възпитанието към жажда за знания.
„И се вълнувам повече, ще им пожелая да са здрави, успешни, задружни и на добър час“, каза Румяна Коджаманова.
Шарин е майка на първокласник и днешният ден за семейството е повече от празник.
„Много сме развълнувани, защото това е първият учебен ден, той е първокласник вече“, каза Шарин Якуб, майка на първокласник.
„Училището е школата на живота, която подготвя децата със знания, социални умения и дружби, които остават за цял живот. Искам да пожелая на всички деца и на моите, аз има във втори и четвърти клас, да са живи и здрави, да попиват знанията и да уважават госпожите“, каза Чавдар Георгиев – родител на двама ученици.
Тържеството за началото на учебната година в СУ „Панайот Волов“ събра и много официални гости, които поздравиха учители, ученици и родители.
„Първият учебен ден е празник за всички нас, защото остава вечен символ на стремежа на българите към духовност, наука и просвещение“, каза проф. Христо Христов – Областен управител на Шумен.
„Всеки български гражданин изпитва гордост от българското училище и българското образование, ние сме единни, но сме постигнали това благодарение на упорития труд на нашите мили и скъпи педагози, служители в училищата на Шумен и на България!“, каза Найден Косев – зам.-кмет на Шумен.
А след тържеството учениците заеха места в класните стаи, а най-малките – първокласниците, се докоснаха до Буквара и чуха първите думи на своите учители.

Print Friendly, PDF & Email