16.04.2024

За седмица полицията състави 544 глоби, 220 акта и връчи 128 електронни фиша

За времето от 16 до 22 януари за нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 544 глоби с фиш, 220 акта за установени административни нарушения и са връчени 128 електронни фиша, сочат обобщените данни на ОДМВР в Шумен.
Проверени са водачите на 1660 моторни превозни средства, както и 486 пътници. При извършените проверки от полицейските екипи са установени осем неправоспособни водачи, трима водачи, които са управлявали след употреба на алкохол и един след употреба на наркотични вещества. Други двама водачи са отказали да бъдат тествани за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози.
За създаване на непосредствена опасност на участниците в движението пътните полицаи са съставили 11 акта на шофьори, за отнемане на предимство са санкционирани 8, а други трима за неосигуряване на предимство на пътни превозни средства и преминаване на забраняващ сигнал на светофарна уредба.По метода на линейния контрол са проверени 27 моторни превозни средства, а по широкообхватния – 17, уточняват още от полицията.

Print Friendly, PDF & Email