19.09.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Затвор за 21-годишен варненец вкарал в обращение фалшиви парични знаци

Варненският окръжен съд одобри споразумение, постигнато между Окръжна прокуратура- Варна и 21-годишния Рафи Р., с което той се признава за виновен, че вкарал в обращение неистински парични знаци и извършил измама.
Рафи Р. е роден във Варна, с постоянен адрес в с. Попгруево, общ.Тервел, обл. Добрич, с основно образование, работи като шофьор, осъждан.
Пред съда той заяви, че признава вината си, съгласен е с постигнатото споразумение и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред.
Страните по делото приеха за безспорно установено, че от 10.02.2020 г. до 16.04.2020 година във Варна, при условията на продължавано престъпление в хранителен магазин на ул. „Михаил Колони“, прокарал в обръщение фалшиви пари. Неистински парични знаци били една банкнота с номинал 100 лева и една банкнота с номинал 50 лева.
Второто обвинение, по което Рафи Р. се признава за виновен е за измама. С цел да набави за себе си имотна облага, той възбудил в заблуждение продавач – консултант, с което причинил имуществена вреда на търговското дружество, собственик на магазина в размер на 150,00 лв.
Варненският окръжен съд, одобри споразумението, след като прецени, че същото не противоречи на закона и морала.
За извършеното престъпление 21-годишният Рафи прие да изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 1 месец при първоначален общ режим за вкарването в обръщение на фалшивите пари. За извършената измама наказанието му е 11 месеца затвор. От така определените наказания, Рафи Р. следва да изтърпи най- тежкото от тях – 1 година и 1 месец затвор при първоначален общ режим.
В 7-дневен срок подсъдимият следва да плати и направените по делото разноски в размер на 217, 54 лв. в полза на Държавата по сметка на ОД МВР – Варна.
Постановеният съдебен акт е окончателен, не подлежи на проверка от по-горна инстанция, като има последиците на влязла в сила присъд

Print Friendly, PDF & Email