20.06.2024

Заради спор за неправилно паркирана кола,военен простреля двама с пистолета си

Това е станало около 20.00 часа в събота при спречкване на ул. „Въча“ в Пловдив в района на моста „Герджика“

Двама мъже са пострадали, след като шофьор е стрелял по тях при скандал на ул. „Въча“ в Пловдив.

32-годишният водач на лекия автомобил използвал законния си пистолет. Той е задържан за 24 часа.

Пострадалите са откарани за преглед в болница. Няма опасност за живота им.

Неправилно паркиран автомобил пред гараж е причината за инцидента от миналата нощ, при който военен простреля след скандал двама мъже.

Това е станало около 20.00 часа в събота при спречкване на ул. „Въча“ в Пловдив в района на моста „Герджика“.

Пострадалите са в добро здравословно състояние, а военнослужещият е задържан, разказа комисар Димитър Събчев, зам.-директор на областната дирекция на МВР в града.

След получен сигнал на тел. 112 за кавга на улица „Въча“ в район „Северен“ в града, екип от Трето районно полицейско управление се насочва към адреса. Във втори сигнал, след две минути, се посочва, че има простреляно лице. Полицаите установяват двама мъже с огнестрелни рани – единият на 32 години, а другият – на 34. Военният, който е на 32 години, стрелял със законно притежаван от него пистолет.

Спречкването възникнало, защото военнослужещият паркирал автомобила си пред гаража на единия от мъжете. Той обяснил, че го направил, за да вземе храна за вкъщи от близък ресторант. По време на кавгата военният прострелял собственика на гаража, а вторият пострадал, минувач, е улучен случайно от същия куршум. Произведен е само един изстрел, посочи Събчев.

Уведомена е Военно-окръжна прокуратура и разследването се води от военна полиция.

Двамата пострадали мъже са настанени във Втора клиника по хирургия към УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД – Пловдив без опасност за живота.

По данни от лекарите, куршумът е минал през гърдите на единия и стигнал до крака на втория, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Print Friendly, PDF & Email