18.06.2024

Заради сигнал за бомба вчера имаше засилено полицейско присъствие във всички училища

Заради сигнал за бомба цял ден вчера имаше полицейско присъствие в района на всички училища в страната, съобщиха от МВР.

Припомняме, че министерството на вътрешните работи започна проверки в цялата страна във връзка с постъпило съобщение за поставени взривни устройства в училища в Козлодуй и Хайредин.

Действията са осъществени преди началото на учебните занятия и в координация с областните управители, представителите на регионалните управления на образованието и директорите на учебните заведения.

Занятията се провеждаха по план.

Вчерашния ден бе обявен за неучебен в общините Козлодуй, Хайредин, Криводол, Борован, Мизия и Роман, каза началникът на Регионалното управление по образованието Лорета Колева. В останалите три – Враца, Мездра, Бяла Слатина и Оряхово, се провеждаха редовни учебни занятия. 

 Служители от Областната дирекция на МВР в Монтана проверяваха от сутринта сградите на всички училища в региона, като до момента няма открити съмнителни предмети или взривни устройства, съобщи говорителят на дирекцията комисар Йордан Христов.

Полицията в Пловдив и областта извърши проверки в училища във връзка със заплашителни имейли. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. Няма данни за евакуирани ученици.

По същия начин действаха полицаите в останалите области в страната.

Print Friendly, PDF & Email