08.05.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Започна пръскането срещу кърлежи

Вече седмица продължава обработката на зелените площи срещу кърлежи. Пръсканията стартираха от Природен парк „Шуменско плато“, като последователно ще бъдат третирани площите в района на Стария град, заслоните, поляните около паметника „Създатели на българската държава“, от площадката на парапланеристите до заведението „Чупката“ и надолу до главния път. Ще бъдат обработени също терените на входа и алеите в парк „Кьошковете“, както и стъпалата към паметника.
Продължава пръскането и в селата на общината. Ще бъдат обработвани тревните площи в паркове и детски градини. При неблагоприятни метеорологични условия дезакаризацията там ще бъде извършена до 15 април.
В дните преди великденските празници от 26 до 29 април третирането ще продължи отново в Шумен, последователно в централната част на града, кварталите, детските заведения и социалните домове.
Обработката се извършва от специалисти на фирмата ДДД Велдет ЕООД по договор с Община Шумен. Третираните площи ще бъдат обозначени с табели, на които е посочен карантинният период. От фирмата съобщават, че препаратът, който се използва, е безвреден за хора и животни, но призовават гражданите да не навлизат в пръсканите площи през следващите 24 часа като превантивна мярка.

Print Friendly, PDF & Email