23.06.2021

Добруджанска трибуна

Информационна агенция

Започва обработка на детските градини и ясли в Добрич с иновативна нанотехнология

Детска градина №7 е първата от детските заведения в Добрич, помещенията на които ще бъдат обработени с иновативната нанотехнология Ликуид Гард.
В сградите на детските заведения се обработват активните повърхности. Такива са входните врати и фоайета, парапети на стълби, места за сядане, общи тоалетни, а в занималните – дръжки на врати, масички, дидактични шкафове. Това се прави за осигуряване на безопасността на децата и персонала.
Германската фирма –производител е сред водещите в света в развитието и приложението на нанотехнологиите. Обработката в Добрич се извършва от „НАНО КОУТ“ ООД. Подобна процедура в детските градини в България е правена още в София, Пловдив, Бургас, Хасково, Димитровград и др.
Технологията осигурява трайна антимикробна защита за повече от една година, като унищожава до 99% от всички вируси и бактерии. Основният компонент е нанопокритието от минерални иглички, които улавят и ликвидират вирусите до 8 метра. В рамките на 6 часа се образуват малки невидими за човешкото око кристалчета от течността. Иновативната формула въздейства много успешно срещу всякакви вируси и бактерии, в това число и срещу COVID-19, а нанотехнологичната течност създава защитен слой за минимум една година.
Технологията е безопасна и е съобразена с изискванията на Министерството на здравеопазването и Министерство на земеделието, храните и горите.

Print Friendly, PDF & Email