24.02.2024

Задържаха 19 души при акция на полицията в Бургас, в София са закопчани 23-ма

В хотелски комплекс в к. к. „Слънчев бряг“ е неутрализирана мобилна лаборатория за производство на метамфетамин
Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност се провежда на територията на Бургас. В проверките са включени екипи на „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Икономическа и криминална”, както и екипи на бургаската жандармерия.
19 души са задържани от бургаската полиция във вчерашната специализирана полицейска операция. Осем от тях са извършвали битови кражби, други осем са в ареста за производство или притежание на наркотици, а три лица са обвинени в опит за палеж на лек автомобил в Несебър.
Двама са задържани за притежание на наркотици. В обитаваното от единия жилище, са намерени и иззети 59 пакетчета с друсан чай. В жилището на втория е имало 100 грама от наркотика.
В хотелски комплекс в к. к. „Слънчев бряг“ е неутрализирана мобилна лаборатория за производство на метамфетамин /пико/. Тя е стопанисвана от 33-годишен криминално проявен мъж. Той е задържан до 24 часа и му е повдигнато обвинение.
Други 15 души са обвиняеми за извършването на различни престъпления.
По-рано вчера комисар Марин Димитров, началник на „Охранителна полиция“ и КАТ съобщи:
„Имаме задържани множество лица и предмети, които са обект на тази престъпна дейност. Има изградени временни КПП-та, на които проверяваме лица и автомобили.“
Комисар Димитров уточнява, че не се наблюдава ръст на битовата престъпност и поради това полицейската операция е преди всичко с превантивна насоченост.
В последните три месеца, благодарение на активните полицейски действия са неутрализирани общо четири групи извършители на крупни кражби на пари и ценни вещи от частни домове, разположени по Южното Черноморие.
23-ма души са задържани и при операцията на МВР в Софийска област. До момента са образувани две досъдебни производства и две бързи за шофиране след употреба на наркотици.
При акцията която започна вчера сутринта са проверени 364 човека и над 260 превозни средства. Съставени са 85 акта от органите на МВР , както и 12 от други служби участвали в операцията. 25 са предупредителните протоколи издадени до момента.
Засилено полицейско присъствие има в Костинброд, Костенец, Драгоман, Ботевград, Правец, Сливница и Елин Пелин. Сред арестуваните хора има такива с криминални регистрации за различни престъпления. Полицията е проверила 25 заложни къщи и 19 пункта за изкупуване на метали. Екипите на МВР са влезли и в девет автоморги. Търговските обекти, които са инспектирани, са над 40.

Print Friendly, PDF & Email