01.03.2024

Задържаха голямо количество контрабандницигари, скрити в интериорни врати

Митническите служители на Граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“ задържаха при проверка на товарен автомобил 1 454 000 къса (72 700 кутии) контрабандни цигари, укрити във вътрешните кухини на интериорни врати, съобщиха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Това е станало при инспекция на влизаща в страната от Турция товарна композиция с чужда регистрация, управлявана от турски гражданин. Водачът декларирал, че превозва мебели и групажна стока от Турция за Франция и Германия.

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. Със специализирана рентгенова апаратура инспекторите установяват зони с подозрителна плътност в декларирания товар. Извършена е физическа проверка, при която митническите служители откриват във вътрешността на интериорни врати от талашит цигари с турски акцизен бандерол.

Установени са общо недекларирани и укрити 1 454 000 къса (72 700 кутии) цигари от три различни търговски марки. Пазарната стойност на задържаните тютюневи изделия е 439 650 лева.

По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура–Хасково, допълват от митницата.

С този случай иззетите контрабандни цигари на пункта от началото на годината са вече около 22 милиона къса. За същия период на миналата година конфискуваните тютюневи изделия са два пъти по-малко.

Print Friendly, PDF & Email