18.07.2024

Задържаха варненец, принуждавал деца да се снимат в порнографски филми

По искане на Районна прокуратура – Варна съдът остави в ареста 34-годишен мъж, привлечен към наказателна отговорност за съхранение и разпространение на порнографски материали, за създаването на които са използвани лица ненавършили 18 години, както и за склоняване на малолетни лица за заснемане на такива материали.
До петък той беше задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ случая прокурор с оглед довеждането му в съда за определяне на мярка за неотклонение.
О.С. е задържан при специализирана операция, реализирана от служители на ГДБОП при МВР във Варна. В хода на разследването е установено, че мъжът е съхранявал и разпространявал порнографски материали, за създаването на които са използвани лица видимо ненавършили 18 години. Освен това, чрез електронни съобщения той установил контакти с лице, ненавършило 14-годишна възраст, и го склонявал да участва в създаването на видео материали със сексуално съдържание.
При извършените претърсвания, са намерени и иззети електронни устройства и носители на информация, съдържащи именно такива файлове в графичен и видеоформат.
Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Варна, назначени са множество експертизи. Петък съдът уважи като основателно искането на прокурора по случая за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо О.С. и определи той да остане в ареста. Наложената мярка може да бъде обжалвана пред Окръжен съд – Варна.

Print Friendly, PDF & Email