18.06.2024

Задържан е мъж, опитал да изнасили млада жена

Районната прокуратура в Добрич привлече към наказателна отговорност 30-годишен мъж, извършил опит за изнасилване на млада жена. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение. Обвиняемият е познат на правоохранителните органи. Той е многократно осъждан за различни престъпления и е извършил посегателството в условията на опасен рецидив.
Около 23 часа на 4 февруари обвиняемият счупил прозорец на частен дом и влязъл в жилището. В къщата живеела сама млада жена. Мъжът я нападнал, успял да я хване, запушил устата й и опитал да я събори. Пострадалата оказала съпротива и отблъснала нападателя си. Това го отказало и той бързо напуснал имота. Жената подала сигнал за случилото се и на място бил изпратен полицейски екип. По случая незабавно е започнато досъдебно производство под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич.
В резултат от бързите действия по разследването е установена самоличността на нападателя. Той е задържан в дома си. Предявено му е обвинение за престъпление , предстои в съда да бъде внесено искане за задържане на обвиняемия под стража. ДТ

Print Friendly, PDF & Email